Navigeer hier terug naar Tandarts

gebitsprothetiek

Bij al onze locaties hebben we alles tot onze beschikking om je te voorzien van een nieuwe gebitsprothese, ofwel een kunstgebit. Ook als je huidige kunstgebit ouder is dan 5 jaar, zwarte randjes vertoont of in het geval van schade adviseren we je graag over vervanging.

stappenplan gebitsprothese

afspraak 1; intake gesprek + eerste afdrukken

Je hebt een afspraak gemaakt om een gedeeltelijk of gehele prothese te laten maken. Neem gerust iemand mee, want je krijgt veel informatie en samen kunnen we alle mogelijkheden doornemen. Als we daar een keuze in kunnen maken, zullen er meteen afdrukken van beide kaken worden gemaakt. Ook kan meteen de beste kleur voor de tanden en kiezen gekozen worden.

afspraak 2; definitieve afdruk

Met behulp van een op maat gemaakte lepel wordt de perfecte pasvorm van de prothese bepaald.

afspraak 3; beetbepaling

Met behulp van een beetplaat, wordt bepaald in welke positie de tanden en kiezen van de boven- en onderkaak elkaar raken. Mocht het bij de eerste afspraak nog niet gebeurd zijn, kiezen we ook voor de kleur van tanden en kiezen.

afspraak 4; passen

Met behulp van de wasplaat zullen we kijken of de tanden en kiezen goed in je mond staan. Met behulp van de wasplaat zullen we kijken of de tanden en kiezen goed in je mond staan. Ook bekijken we of de gekozen kleur van de tanden en kiezen overeenkomt met de kleur van jouw eigen tanden. Zo niet, dan passen we dit aan.

afspraak 5; plaatsen van de gebitsprothese

Het moment is daar, de prothese wordt geplaatst! We controleren tijdens deze afspraak of de prothese niet klemt of pijn veroorzaakt. Kleine aanpassingen kunnen meteen worden gedaan in ons eigen laboratorium en we gaan door tot je helemaal tevreden bent. Tijdens deze afspraak zullen we je instructies geven hoe je jouw prothese het beste kan onderhouden en hoe je er snel aan kunt wennen.

afspraak 6; controle

Na enkele weken voeren we een extra controle uit, om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

welkom bij puur mondzorg, wij staan graag voor je klaar