Navigeer hier terug naar Tandarts

parodontologie

Parodontologie betekent letterlijk ‘de leer die gaat over naast de tand’. Kortom, over tandvlees en het bot van je kaken. Meer nog dan tanden en kiezen bepalen die namelijk vooral de gezondheid van je mond en je gebit. Sterker nog, als het lang niet in orde is, kun je tanden en kiezen verliezen. Dus alle reden om er veel aandacht aan te besteden.

behandeling

Onze mondhygiënisten onderzoeken of je last hebt van ontstekingen rondom je tanden, de zogenaamde ‘pockets’. De diepte van die pockets geeft aan hoe groot de ontsteking is. Aan de hand van het onderzoek wordt bepaald wat er nodig is om tot verbetering en genezing te komen.

voorlichting

Een gezonde mond begint thuis. Goed poetsen en het gebruik van tandenstokers en/of floss kan de vorming van tandplak tegen gaan en zo ontstekingen voorkomen. De mondhygiënist(e) geeft voorlichting, advies en instructies voor goed onderhoud van je gebit.

worden de kosten vergoed?

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de zorg door de mondhygiënist(e), maar stellen soms bepaalde voorwaarden. Het is verstandig dat je dit navraagt. Bespreek ook met de mondhygiënist(e) vooraf wat de behandeling gaat kosten. Dit voorkomt problemen achteraf.

welkom bij puur mondzorg, wij staan graag voor je klaar