Navigeer hier terug naar Tandarts

5 nummers om twee minuten je tanden op te poetsen

Op je werk of op de fiets ernaartoe, onder het koken of het doen van de afwas en als je aan het trainen bent voor een halve marathon of lekker op de bank ligt; iedereen heeft z’n eigen momenten waarop-ie muziek luistert. Maar doe je het ook tijdens het tandenpoetsen? Het kan een mooi handvat zijn om twee keer per dag de volle twee minuten te besteden aan het schoonhouden van je gebit. Daarom zetten wij hieronder onze vijf favoriete nummers van rond de twee minuten voor je op een rij. Zo haal jij vanaf nu altijd de finish!

Het liefst elektrisch en met fluoride tandpasta

Eerst even een klein stukje theorie. Want het is niet zonder reden dat we adviseren om tweemaal per dag twee minuten te poetsen. Het zorgt er namelijk voor dat je tussen je tanden en kiezen tandplak verwijdert; de veroorzaker van mondproblemen als gaatjes, ontstoken tandvlees en een slechte adem. Wanneer dit te lang blijft zitten, wordt het tandsteen en dat moet je echt professioneel laten verwijderen. Poetsen werkt dus preventief. Gebruik om optimaal te reinigen en gaatjes te voorkomen een elektrische tandenborstel en fluoride tandpasta.

Tijd voor poetsmuziek

Heb je nou moeite om in te schatten hoelang je aan het poetsen bent? Dan lossen wij dat hier voor je op. Pak je Spotify, cd-collectie of oude iPod erbij en voeg vanaf nu de volgende nummers aan je repertoire toe. Is het niet helemaal je smaak of heb je suggesties voor onze poestlijst? Laat het ons weten via Instagram!

 

We Will Rock You – Queen (2:00)

Ain’t no Sunshine – Bill Withers (2:01)

Yesterday – The Beatles (2:02)

Denis – Blondie (2:10)

Don’t Panic – Coldplay (2:17)

Gepubliceerd op:25-02-2022