Navigeer hier terug naar Tandarts

bereid je in 3 stappen voor op je tandartsafspraak

Halsoverkop richting de praktijk, hopen dat je gebit tijdens de controle op orde is en weer door met de dag. Voor veel mensen is dit misschien de realiteit, maar het is bovenal een gemiste kans! Je tandartsafspraak is namelijk dé mogelijkheid om al jouw prangende vragen te stellen aan je tandarts. Maar hoe bereid je je nou optimaal voor? We leggen het uit in drie stappen:

Schrijf van tevoren je vragen op:

Misschien ga je even snel tussen je werk door of zit je hoofd vol met andere zaken wanneer je in de stoel ligt. Denk daarom de avond voor je afspraak alvast na over de vragen die je wilt stellen aan je tandarts en schrijf deze op, dan kunnen jullie deze in de praktijk behandelen.

Denk na over je zorgdoel:

Bij PUUR Mondzorg staat preventie centraal. Daarom staat een afspraak bij ons niet alleen in het teken van controle, maar vooral van voortgang. Want, hoe gaat het met jouw zorgdoel? Denk daarom van tevoren alvast na over wat je graag wil met je gebit, oftewel: wat is mijn stip aan de horizon. Dan kijken we samen in de praktijk hoe we daar komen.

Poets, spoel en flos/stook:

Het klinkt misschien logisch, maar het wordt nog wel eens vergeten. Goed poetsen, spoelen en flossen/stoken is niet alleen hygiënisch, maar ook goed voor jouw zelfvertrouwen. Kom je direct uit je werk, school of heb je om een andere reden geen tijd gehad? Dan hebben wij in onze poetshoek tandenborstels en tandpasta voor je klaarliggen!

Gepubliceerd op:23-05-2022