Navigeer hier terug naar Tandarts

Zo bespaar je op tandartskosten

Naast de stijgende energieprijzen en hoge inflatie lopen ook andere kosten voor levensonderhoud op. Van een kapotte auto tot een wasmachine die ermee ophoudt: onvoorziene kosten zijn vervelend en slaan een gat in je maandbudget, zeker nu.

Maar vergeet niet dat kostbare behandelingen als een wortelkanaalbehandeling, grote vulling of kroon dit ook kunnen doen. Soms hoeven deze behandelingen niet direct te worden uitgevoerd, maar bij pijn heb je vaak geen keuze. Om jou te helpen met wat je kunt doen tegen hoge tandartskosten geven we je 4 tips!

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

4 tips van PUUR Mondzorg!

1.     Verzorg je gebit

Voorkomen is beter dan genezen, daarom is goede gebitsverzorging het allerbelangrijkste als je een hoge tandartsrekening wil vermijden. Door minimaal twee keer per dag, twee minuten nauwkeurig je tanden te poetsen met extra aandacht voor je achterste kiezen, verminder je tandplak en tandsteen. Dit is belangrijk omdat de bacteriën in tandplak suikers uit je eten en drinken omzetten in zuren die je tandglazuur aantasten. Dat kan gaatjes en tanderosie veroorzaken.

2.     Sla geen controles over

Controles kosten geld, maar hoe bespaar ik dan precies? We leggen het uit: je moet tandartscontroles zien als onderhoud. Sla je het onderhoud over? Dan wordt de kans op dure ingrepen groter. Een controle inclusief professioneel reinigen (exclusief foto’s) kost gemiddeld €70, terwijl een vulling meer dan €100 euro kost en een wortelkanaalbehandeling als snel meer dan €400!

De tandarts voor kinderen:

Kinderen komen bij PUUR Mondzorg in het Gewoon Gaaf programma. Met veel aandacht voor preventie helpen we kinderen opgroeien met een gezond en gaaf gebit. Alle kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar. De tandarts is voor kinderen dus gratis!

3.     Gebruik de juiste producten

Tijdens je controlebezoek besteden we aandacht aan de beste reinigingsproducten voor jouw gebit. Allereerst adviseren we om elektrisch te poetsen zodat je ook tussen tanden en kiezen goed reinigt. Bij je tandpastakeuze is het vooral belangrijk dat er fluoride inzit. Fluoride maakt het glazuur van tanden namelijk harder en biedt zo bescherming op de momenten dat zuren actief inwerken op het tandglazuur.

4.     Maak gezonde leefstijlkeuzes

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is belangrijk voor sterke tanden en kiezen. Beperk het eten van suikers, ook verborgen suikers in alles wat zoet smaakt, tot een minimum. Zo voorkom je dat bacteriën in je mond deze suikers omzetten in zuren die het glazuur van je tanden en kiezen aantasten. Let op: vergeet niet dat in bijna alle fris- en vruchtendranken zuren zitten. Water, thee of bouillon is daarom een betere keuze. Kies daarnaast voor maximaal 7 eet- en drinkmomenten per dag zodat je het aantal zuuraanvallen op je gebit vermindert!

Wil je na het lezen van deze blog meteen een afspraak maken voor controle? Dat kan hier. Lees je liever wat meer informatie over het Gewoon Gaaf programma van PUUR? Klik dan hier!

Gepubliceerd op:04-11-2022