Navigeer hier terug naar Tandarts

Preventieve mondzorg voor kinderen

Preventieve mondzorg voor kinderen

‘De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!’, luidt de nieuwe campagne van KNMT, de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen in Nederland. Het doel van de campagne is om gebitsproblemen bij kinderen te helpen voorkomen. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? Want jonge kinderen zijn toch nog volop aan het wisselen?

Wat vertellen de cijfers ons?

De cijfers liegen er niet om: meer dan de helft van alle kinderen tussen twee en drie jaar is nooit naar de tandarts geweest. Pas als een kindje alle melktanden heeft of klachten krijgt, wordt een eerste bezoekje aan de tandarts gebracht. In veel gevallen zijn er dan al (meerdere) gaatjes. Bovendien wordt er volgens de KNMT ook thuis niet altijd goed voor het gebit gezorgd. Met alle gevolgen van dien.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)
Preventieve mondzorg voor kinderen

Waarom is preventie zo belangrijk?

We kunnen ons heel goed voorstellen dat het poetsen van je kleintje af en toe best een uitdaging is. Toch is het van groot belang om meteen vanaf de eerste tandjes goed te poetsen. Want hoewel die melktandjes een tijdelijk gebit vormen, de gewoonten die je jouw kind nu al aanleert, gaan een leven lang mee. Door dagelijks te poetsen leer je je kind niet alleen alles over gezonde mondhygiëne, maar voorkom je ook pijnlijke problemen. Hierdoor verklein je ook angst voor de tandarts op latere leeftijd. Heeft je kindje de eerste tandjes? Wij helpen je graag met de eerste poetstips. Vergeet ook niet een afspraak in te plannen bij de tandarts vanaf het moment dat de eerste tandje(s) doorkomen.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Bij PUUR Mondzorg zetten we volop in op preventieve mondzorg, zeker bij kinderen. Daarom hebben we het preventieprogramma Gewoon Gaaf voor 4 – 18 jarigen. Het programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, brengt geen extra kosten voor ouders mee en gaat niet ten koste van het eigen risico. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die de Gewoon Gaaf-methode volgen veel minder gaatjes krijgen en veel minder fluoridebehandelingen, vullingen of sealings nodig hebben. Iedereen verdient gewoon een gaaf gebit. Daar zorgen we samen voor!

Wil je na het lezen van deze blog meer informatie over het Gewoon Gaaf programma van PUUR? Klik dan hier!

Gepubliceerd op:13-07-2023