Navigeer hier terug naar Tandarts

Een kijkje binnen bij PUUR Tandartspraktijk Stadskanaal

Tandartspraktijk Stadskanaal levert mondzorg voor het hele gezin. Het is de plek waar veel mensen uit de regio naartoe gaan om hun mond en gebit gezond te houden. Maar wie zijn de collega’s die dag in dag uit deze mondzorg leveren? Hoe is het om te werken bij PUUR Stadskanaal? Henrieke Bruintjes, Front office manager in Stadskanaal, vertelt er alles over.

Opening vernieuwe praktijk Stadskanaal

Tandartspraktijk Stadskanaal is de oorspronkelijke praktijk die uiteindelijk is uitgegroeid tot geheel PUUR Mondzorg. Henrieke: “We zijn jaren geleden op een andere locatie begonnen als tandprothetische praktijk. Totdat er een tandarts bij in kwam en we steeds meer zorg konden en wilden leveren.” Deze ambitie vertaalde zich uiteindelijk in meerdere praktijken die inmiddels bekendstaan onder de noemer PUUR Mondzorg.

Voor iedere handeling een discipline

Momenteel werken er bijna dertig professionals bij Tandartspraktijk Stadskanaal. “Een multi- disciplinair team werkt hier nauw samen om de beste mondzorg te leveren. Tandartsen, assistenten, tandprotetici, mondhygiënisten, paropreventieassistenten, orhto-assistenten en een implantoloog leveren over acht behandelkamers de zorg.” En de praktijk heeft meer ambitie: er komt een negende behandelkamer aan.

Multi-disciplinaire groepjes binnen een groot en warm team

Het werken in kleinere teams zorgt ervoor dat iedereen vanuit zijn of haar expertise het beste kan werken. “Zo rouleert een tandarts bijvoorbeeld tussen twee behandelkamers waar deze samenwerkt met een vaste assistent.” Preventie staat hoog in het vaandel bij PUUR, dus er wordt veel gewerkt met preventieagenda’s, zorgdoelen en zorgprotocollen door paro-preventieassistenten en mondhygiënisten.” Deze diverse aanpak  creëert veel kleine teams, vervolgt Henrieke. “Maar ’s ochtends voor het werk en tussen de middag zit iedereen samen aan de koffie en aan de lunch.”

“We krijgen van andere collega’s vaak te horen dat we een warm en gezellig team zijn.”

Zo’n opmerking, daar wordt Henrieke blij van. “Naast dat collega’s onderling leuk contact hebben, en dat ze gerust een keer voor een vrijdagmiddagborrel mogen blijven plakken, proberen we een paar keer per jaar wat te doen met z’n allen. Vorige zomer zijn we nog wezen bootje varen in Groningen en daarna een hapje eten bijvoorbeeld. En straks gaan we voor Kerst borrelen bij mij thuis met een pubquiz. Dan kom je meer met elkaar in contact met elkaar dan aan een lange tafel.”

Goede mondzorg is de drijfveer

Naast de werksfeer is er bij PUUR Mondzorg veel oog voor het vak vertelt Henrieke. ”Wij als PUUR investeren veel in scholing. Bijscholen, bijleren of zelfs helemaal omscholen… Alles kan bij ons! Afgelopen weekend is een collega bijvoorbeeld nog naar seal-cursus geweest. Die kan nu zelfstandig behandelen.” Naast het investeren in de mensen, investeren ze ook in de technieken en de locatie. “Afgelopen augustus was onze nieuwe verbouwing klaar. Alles is ontzettend ruim opgezet. Mensen die een dag bij ons meelopen die verbazen zich altijd over hoe mooi het bij ons is.”

“Dat je te horen krijgen: wauw wat is het mooi en ruim! Dat vergeet je wel eens als je er elke dag in werkt.”

Altijd op zoek naar enthousiaste mensen

Door de groeiambities worden ze in Stadskanaal altijd blij van nieuwe mensen. Henrieke: “We zijn een actief, vlot team. Iedereen hier zet de schouders eronder en gaat ervoor. Die flow willen we graag voortzetten, dus mensen die van aanpakken weten of die graag willen leren, zijn hier altijd welkom. Ze vinden in onze praktijk een fijne werkplek met collega’s die voor elkaar klaar staan. En in PUUR vinden ze een werkgever waarbij alles gewoon ontzettend goed geregeld is. Geloof mij, dat heb ik ook wel eens anders meegemaakt.” Zie jij jezelf ook werken bij deze gezellige en ambiteuze praktijk? Bekijk hier de vacatures die ze hebben. Of kom gerust een keer langs. De deur staat altijd open.

Gepubliceerd op:15-01-2024