Navigeer hier terug naar Tandarts

PUUR Mondzorg: de beste mondzorg vraagt om een fijne en professionele werksfeer

Bij PUUR Mondzorg gaan we voor levenslang een gezonde mond voor iedereen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we niet alleen sterke teams en goede zorgprogramma’s nodig maar ook praktijken die in de buurt van onze cliënten zitten en goed bereikbaar zijn. Inmiddels telt onze organisatie daarom zestien PUUR tandartspraktijken en meerdere tandtechnische laboratoria van Dentaal Totaal. Eelko Suithoff, directeur van PUUR en Dentaal Totaal, vertelt over het groeiende team. “We zijn met steeds meer, zodat we steeds betere zorg dichtbij kunnen leveren.”

Werken bij PUUR Mondzorg

Het team van PUUR en Dentaal Totaal bestaat inmiddels uit zo’n 350 collega’s verspreid over Groningen, Friesland en Drenthe. Eelko: “Iedereen denkt dan natuurlijk aan de tandartsen en tandartsassistenten maar onze teams bestaan uit veel meer specialisten zoals mondhygiënisten, front-office managers, baliemedewerkers, klinisch tandprothetici, klantenservicemedewerkers en ander ondersteunend personeel om de juiste zorg te kunnen bieden. Deze multidisciplinaire groep werkt per locatie als team samen en tegelijk helpen ze elkaar als locaties onderling wanneer dat nodig is. Zo bundelen we de krachten van onze groep.”

Samenwerking is het sleutelwoord

Met zo veel collega’s ontstaat bij PUUR en Dentaal Totaal de mogelijkheid voor alle werknemers om datgene te doen waar die persoon blij van wordt. “Specialisten in een praktijk doen bij ons bijvoorbeeld ook echt specialistenwerk, omdat ze worden ondersteund door een fantastisch team van mondhygiënisten, paro-preventieassistentes en tandartsassistenten.” Met de huidige uitdagende arbeidsmarkt zet PUUR op die manier de mensen in waar ze echt nodig zijn. Zo blijven de praktijken goede zorg bieden aan cliënten en aantrekkelijk voor nieuwe collega’s.

De PUUR-cultuur is belangrijk

Binnen iedere praktijk en binnen ieder team heerst er vanzelfsprekend een eigen bedrijfscultuur. En hoewel we een snelgroeiende organisatie zijn is hierin PUUR altijd al goed voelbaar, volgens Eelko. “De PUUR-cultuur blijkt bijvoorbeeld uit hoe we elkaar uit de brand helpen. Als er binnen een locatie bijvoorbeeld een collega is uitgevallen dan kan ook iemand van een ander team bijspringen.” Daarnaast vieren de teams vaak onderling hun successen, jubilea en verjaardagen met taart en uitjes. En PUUR-breed wordt ingezet op de gezamenlijke teamcultuur door scholingsavonden, de deelname aan sportieve events zoals de 4Mijl van Groningen binnenkort en natuurlijk ons jaarlijkse PUUR feest.

Mooie uitdaging voor HR

Deze groeiende groep aan collega’s de beste werkomstandigheden bieden en daarmee ruimte geven aan ontwikkeling en het leveren van topprestaties is de taak van HR. Eelko vertelt: “We zijn een groeiende organisatie. Hoe groter we worden, hoe belangrijker het is dat iedere collega zich gezien en gehoord voelt.” Het gaat dan niet alleen over nieuwe collega’s die gelijk het PUUR-gevoel krijgen voordat ze aan de slag gaan, maar juist ook over bestaande collega’s die met veel plezier blijven werken en zich ontwikkelen in hun carrière.“ We willen uitgroeien tot de gevestigde orde van kwalitatief hoogwaardige mondzorg in Noord-Nederland.” We zijn wat dat betreft al goed onderweg maar er is ook nog veel werk te doen en daarom gaan we nu verder inzetten op de onderlinge samenwerking, het bieden van goede begeleiding en ontwikkelmogelijkheden zodat we elke dag weer beter worden in het bieden van goede mondzorg in Noord Nederland.

Ben jij een HR professional die blij wordt van dit soort uitdagingen en graag met ons mee wil bouwen aan onze mooie organisatie? Of ken je iemand met die ambitie? Wij zijn op zoek naar een HR Manager. Bekijk hier de vacature.

Gepubliceerd op:07-09-2023