Navigeer hier terug naar Tandarts

gewoon gaaf

Iedereen wil toch dat zijn gebit Gewoon Gaaf is? Bij PUUR Mondzorg is preventieve mondzorg heel belangrijk en zeker bij kinderen. Daarom hebben we een speciaal preventieprogramma voor 4 – 18 jarigen.

van 4 tot 18

Hoewel de leeftijdscategorie 4 – 18 heel breed lijkt, zijn er een meerdere gemeenschappelijke factoren:

  • Het is heel belangrijk om op jonge leeftijd (gezonde) poetsgewoontes aan te leren.
  • Mondzorg valt tot 18 jaar onder de basisverzekering, want ook je zorgverzekering vindt preventieve mondzorg belangrijk. Alle kosten worden daardoor vergoed en gaan niet ten koste van het eigen risico.
  • Met goed poetsgedrag kun je cariës voorkomen, dus het aanleren van goede mondzorg op jonge leeftijd is heel belangrijk.

volledig vergoed

Het doel van het zorgprogramma is om kinderen en ouders te helpen om op te groeien zonder gaatjes. Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering, brengt geen extra kosten voor ouders met zich mee en gaat ook niet ten koste van het eigen risico. Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen die de Gewoon Gaaf-methode volgen veel minder gaatjes krijgen en veel minder fluoridebehandelingen, vullingen of sealings nodig hebben.

gewoon gaaf-methode

Bij PUUR Mondzorg plannen we altijd genoeg tijd voor onze Gewoon Gaaf methode, zodat kinderen altijd worden gezien door de preventie assistente én de tandarts. Hierdoor is er voldoende tijd voor zorgvuldig onderzoek (plak/kleurtest) en inventarisatie van de risicofactoren. Met focus op intrinsieke motivatie voor (gebits)zelfzorg, worden zowel kinderen als ouders geleerd hoe cariës zo goed mogelijk te voorkomen. Door deze unieke samenwerking tussen PUUR Mondzorg en de ouders, krijgen kinderen de best mogelijke zorg. Als er ondanks alle inspanningen toch gaatjes worden gevonden, dan worden deze zo min mogelijk invasief behandeld.

welkom bij puur mondzorg, wij staan graag voor je klaar